čtvrtek 27. března 2014

Zamotaná.......

mimo šití, pletení, háčkování, vyšívání a bůh ví čeho ještě co já prostě musím zkusit i moc ráda peču. Pekárně jsem propadla asi před dvěma lety a nyní prostě zbožňuju domácí houstičky,  bagetky jasně, že i domácí chleba - nejvíc mi asi chutná bramborový, buchty, koláče........ 

Nyní jsem se konečně dopracovala k upečení mé první vánočky. Můj malý pomocník nesměl samozdřejmě chybět. Pekárna za mě udělala hnětací práci a po vykynutí jsem se přesunula k pracovní desce. Vedle sebe rozevřela počítač  a dala jsem se do pletení podle videonávodu. Nevěřily by jste, ale já si málem zamotala ruce. Paní na mě byla tak rychlá, že jsem stihla tak možná prvních pár vteřin. No, takže takhle moje vánočka možná nebyla až tak krásná, ale chutnala hmmmmmmmmmmm, dokonale a s odpoledním kafíčkem, no prostě bezkonkurenční.
Mým dalším úkolem bude............................ nacvičit pletení vánočky aniž bych si zamotala ruce ;-).

Mějte se krásně, přežijte pátek a o víkendu bude snad zase krásně.







 

neděle 23. března 2014

Krásnou, ikdyž uplakanou neděli vám přeji......

Včerejšek jsem strávila na zahradě ve snaze udělat co nejvíce na mém novém zahradním projektu s názvem "pařník". Už jsem o něm psala, takže kdo se ke mě chodí aspoň občas koukat, tak jistě ví o čem mluvím.
Podařilo se a v pařníku už mám zaseté ředkvičky, mrkvičku a zasazený salátek, kedlubničky a poprvé zkouším i brokolici. 
Ještě je kolem mnoho práce, ale krásně se to rýsuje a až bude vše hotové, určitě se moc ráda pochlubím. 

Minulý víkend, který byl vlastně celý uplakaný jsem tvořila něco nového. Našla jsem jeden bomba zahraniční blog a paní tam měla přeeeeekrásné ptáčky. Nebyla bych to já, kdybych je prostě nemohla zkusit. Je pravda, že u stroje poslední dobou moc času netrávím, trávila jsem čas pletením ponožek, kterým jsem naprosto propadla (s těmi se taky dobudoucna pochlubím).
Ale ten čásek strávený u stroje byl příjemný. Střih jsem zpatlala jak se dalo a dneska tvořím dál, ještě poupravuji, aby to bylo opravdu jak já říkám ECHT. 
Ale i tak vám ráda ukážu první kousky. 





 
Loučím se s vámi a přeji krásný zbytek prolenošené neděle

neděle 9. března 2014

 Střípečky z mé zahrady.......................


Krásné slunečné nedělní ráno, sedím u kafíčka a sleduju sluníčko jak si razí cestu. Už se vidím jak zase na chvilinku vyrazím ven a budu chystat zahrádku na její pomalé probuzení. 
Mám ráda tohle probouzení. Každý den obcházím všechny svoje kytičky a sleduju, která už leze a která ještě spí. 

Každý měsíc si kupuju časopis Naše krásná zahrada................. je to můj nejoblíbenější časopis o zahradě. Všechny si schovávám do krabice a potom každé jaro vytáhnu a koukám, kochám se. Miluju ty obrázky starých vesnických zahrad, jednou bych se k něčemu takovému chtěla taky dopracovat. Letos jsme se rozhodli konečně pro ovocný strom, musím je dát tak abych na ně jednou mohla pověsit houpací síť a v možná asi tak v důchodu se na ní pohoupat :-)) Houpací síť .................. jo to bych chtěla.

A ještě jednu novou věc budu mít na zahradě. V onom časopise měli nádherný klasický pařník. Takový ten krásný, dřevěný...................... tak na ten se už moc, moc těším. Prý bych se v tomto týdnu mohla dočkat tak uvidíme. 






Minulý týden jsem se kvůli němu vrhla na náš čtyřletý zanedbaný kompost, dala jsem si menší víkendovou rozcvičku a trochu se v něm porochňala. Nečekala jsem, ale docela jsem se i nasmála, když se mi podrážky klouzali a já se už viděla jak tam padám na nos. Naštěstí se tak nestalo. 
Ale vybagrovala jsem z něho docela slušnou kupu krásné hlíny. Alespoň se po žádné nemusím schánět a už se těším, až v novém pařníčku uslyším i mrkvičku růst :-))





Letos se těším, jestli se dočkám nějakých tulipánků. Loni si na nich smlsnul náš moc hodný pejsek.............. likviduje co se dá............... Moc jich po loňském náletu nepřežilo, lezou jen na dvou místečkách a jsem zvědavá jaké to jsou barvičky. 


 
I angreštek se má  k životu. Než jsem si ho předloni na podzim pořídila, jedla jsme angrešt naposledy tak možná před 10 lety. Jeho chuť jsem si jen pamatovala a když jsem ten náš loni ochutnala, bylo to jako vrátit se do dětství.






a můj první jarní kvítek? v loňském roce darovaná fialka fialová................................






Mějte se moc krásně, užijte krásnou neděli a doufejme, že toto krásné počasíčko už vydrží....................

Krásnou neděli ............................

Oblíbené příspěvky