úterý 15. července 2014

Mňamka....
taky jsem před pár dny po dlouhé době pekla něco dobrého. 
Né že bych jinak nepekla, peču moc ráda, ale posledních 28 DNŮ jsem se snažila stravovat trošičku jinak. Byla mi doporučena kniha Zhubněte jednou provždy - Antónia Mačingová. Když jsem poprvé nahlížela do knihy co bych měla jíst, tak jsem si moc šancí nedávala, ale mile mě to překvapilo. Je pravda, né úplně všechno mi chutnalo, ale ochutnala jsem věci, které bych asi za normálních podmínek neochutnala. Kniha se jmenuje Zhubněte jednou provždy - je pravda, zhubnout nějaké to kilo je příjemné - mě se to taky trošičku podařilo, ale já do toho šla hlavně proto, že mi bylo řečeno, že se mi upraví "chod v těle" :-) nevím jak to přesně napsat. 
A opravdu se upravil.  

Ale je pravda, že o knize jsem ani tak psát nechtěla jako jsem chtěla psát o pečené dobrotě. Mám moc ráda, klasické koláče s drobenkou. Doma jsem v mističce měla trochu rybízu a josty a protože já je v čerstvém stavu moc nemusím a Mára už si mističky taky moc nevšímal, udělala jsem tuhle klasiku. 
A byla to fakt mňamka :-)








Mňam, mňam

Krásné prázdniny..............

 

vím, už jsou dávno v plném proudu, ale já nějak nestíhám, ale od zítřka bych si měla začít užívat takového nějakého volna. 
Taky nám nejde doma internet (sousedům poněkud přerostla třešeň a zamezila našemu signálu dojít tam kam má), takže není moc času na vkládání příspěvků a v práci se to moc nesluší :-). 
I našemu malému nastali  první prázdniny ........ on to tedy nese docela špatně, pořád by chtěl do školky a těžku mu to vysvětlovat, že prázdniny mají nyní už všichni.

Jen kdyby to počasíčko bylo stále na koupání - je mi jasný, že kdyby bylo zase až moc dlouho teplo, tak budu chtít zase chladno - počasí se nám nezavděčí - je to jako s lidmi. 

Předminulý víkend jsem se vrhla do týpíí. Nechala jsem se samozřejmě inspirovat z jiných blogů. Řeknu vám, to omotávání byla docela fuška. S přestávkama na vaření obědu, obstarání křičících dětí mi to zabralo celý den. 
Spálila jsem se u toho od sluníčka, ale s výsledkem jsem celkem spokojená. 
Až tedy na jeden malý detail - po manželoj jsem chtěla bambusové tyče, ty nesehnal, tak že mi přiveze jinou silnější kulatinu nebo nějaké pevnější laťky - nakonec nedovezl ani to, ale obyč větve, které sebral po cestě domů. Než jsem začala omotávat mělo týpí opravdu tvar týpí, ale jak jsem začala mírně stahovat, tak se to začalo tak nějak "paskvilovatět".  Spíš než jako týpí vypadá jako clona proti sluníčku - aspoň něco. No příští rok to zkusím znovu a už s lepším materiálem. 












No mějte se moc krásně, užívejte léta - o víkendu by mělo být prý krásně teplíčko a já slíbila dětem, že je vyvezu na koupaliště. Je to pro mě sebezapření, protože já se na veřejnosti ze zásady moc v plavkách neukazuju, takže musíme tak daleko, kde mě nikdo nezná :-)

Mějte se papá

středa 2. července 2014

Levandulová..................




do letošního roku jsem se jimi pouze kochala, voněla k nim, pomáhala jim růst očima. Letos jsem se rozhodla, že je využiju k něčemu moc dobrému. 
Už loni jsem někde našla recept na levandulový med a sirupek. Med jsem nikdy nedělala a skutečně mě překvapilo, že je to velice jednoduché. Prakticky stejný postup jako u sirupu. 

Ikdyž s těžkým srdcem, ale nadšeným výrazem jsem se dala do stříhání a druhý den už jsem měla dobrotu hotovou. 
Můžu říct, že mě opravdu překvapilo jak med i sirup krásně voní po levanduli a med  - no to je famózní věc. 
Kupu let si sladím čaj i kávu umělým sladidlem a už mnoho lidí mě od toho zrazovalo, ale je pravda, že kávu s klasickým cukrem si dám zcela vyjímečně a ani mi nechutná a neslazené kafe pít denně? to už vůbec - to si dám skutečně jen jednou za čas. 
Jednou přijel manžel a říkal mi, že u někoho dostal kafe slazené medem a že to bylo výborný, ale když jsem to zkusila, nijak mě to neoslovilo. Kafe s levandulovým medem je úplně něco jiného než s klasickým. Prostě mě to dostalo. 










"MĚJTE SE MOC KRÁSNĚ A UŽÍVEJTE PRÁZDNIN. SNAD SE ZAS VRÁTÍ TEPLÍČKO A BUDEME SE RÁCHAT V BAZÉNU"

JIŘINA 

Oblíbené příspěvky