pátek 31. října 2014

HALOWEEN
z wikipedie: 
Halloween je anglosaský lidový svátek, který se slaví 31. října den před křesťanským svátkem Všech svatých, z jehož oslav se v Irsku vyvinul. Děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem Trick or treat = Koledu, nebo vám něco provedu a „koledují“ o sladkosti. Svátek se slaví většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu aj.
U nás se pomalu, ale jistě taky začíná rozmáhat. Vím, že pro děti je to určitě zajímavější než zde zakořeněné dušičky. 
A tak tedy i u nás je dnes Haloween. Ráno jsme si museli téměř přivstat, abychom stihli namalovat, nalakovat.............Trošku jsem proklínala, že jsem ji před pár dny nechala ostříhat - účes se dělal opravdu hodně špatně - padla na něj téměř půlka laku :-)


Nebyla by to naše Ani, kdyby neměla kupu připomínek, že pláštík mohl být delší........... jak se to říká, z vody se ale vařit nedá. Byla jsem ráda, že jsem na rychlo doma našla rozstříhané staré košile a náhodou byli i černá a červená. 




Při focení pořád šilhala, myslí si, že upíři šilhají - má asi pocit, že takhle vypadají strašidelněji :-)


Přejeme všem krásný strašidelný víkend.




pondělí 27. října 2014

I JÁ MÁM TAKOVÉ MALÉ PRÁZDNINY - TAKOVÝ STÁTNÍ SVÁTEČEK :-)

Děti mají prázdniny a jsou od včerejšího večera u babičky. Bylo příjemné vracet se domů ze cvičení a vědět, že nemusím nikoho honit do postele, ikdyž tam už měli dávno být.
Večer jen pro sebe samu, krásná věc. Manžel byl na pracovní cestě takže jsem se vracela do prázdného domu s myšlenkou na to, že se osprchuju, dám si opravdu jen něco lehkého na zub, vínečko......... v tichosti a klidu strávím večer. 
Bylo to fakt bomba...............
Jinak své děti moc miluju, ale člověk si musí alespoň občas odpočnout. Už nevím na jaké blogu jsem viděla citát a moc se mi líbil, tak 

A protože je babička tak hodná, že si je u sebe nechá ještě dvě noci, doufám, že načerpám pořádný ranec energie. 

Naplánovala jsem si dnešní odpoledne:  přijet z práce, složit prádlo, upéct k večeři ciabatu a pak už nic, jen užívat a nasávat energii :-). Trošičku jsem se od plánu odchýlila, ale v tuhle chvíli už jen odpočívám. No odpočívám - mírně se nám už doma rozběhl internet, ale opravdu jen mírně - fotky nahrávám už hodinu :-(, já se ale nevzdám - vžďyť vlastně nic jiného už na práci dnes nemám - všechno odkládám až na zítra........................

Už pár dnů jsem se chystala na Masové koule v kečupovém kabátku, jeden z mnoha receptů od Monči z kopečka, které mě prostě uchvátili. 
Tak přesně ty jsem si včera přichystala, odpoledne upekla ciabatku a večeře je hotová. 



ciabatu jsem udělala s olivama a byla opravdu hmmmmmmm famoźní. Ještě se z ní kouřilo, když jsem krájela. 

no a pak jsem už jen nandala na talíř a celý to slupla :-). Jasně, že ne celý pekáč................. v podstatě jsem jen ochutnala. Snažím se o nějaké to hubnutí, takže bylo víc ciabaty než "kouliček s omáčkou" ;-)  (zní to divně takhle napsaný, že jo? :-))


 a protože jsem zůstla doma sama, ikdyž jsem to plánovala trochu jinak - zapálila jsem si svíčky a užila si svíčkové večerní atmosféry. 
Můj muž je jeden z těch co když vidí svíčku, musí ji okamžitě sfouknout. Jediné co ho omlouvá, je to, že se bojí abychom nevyhořeli, ale já mám světýlka svíček tak ráda.......................

Už si i pohrávám s myšlenkou vyndat světýlka na okna - nejsou to taková ta klasická vánoční, jeden rok jsem je vůbec nesundala, měli jsme je po celý rok a když jsme pak v létě grilovali, zapla jsem je a krásně nám osvětlovali terásku, která nám navazuje na dům.




Tak i vám přeju krásný večer s někým vám srdci blízkým a užijte si zítřejší volný sváteční den . PRÝ MÁ BÝT KRÁSNĚ - JUCHŮ

pátek 24. října 2014

LÁSKA..................

(dnes trochu nostalgie)
je krásné milovat a být milován.

Každý z nás o tom sní a je krásné, když tomu tak je. Bohužel ne každému se to stane, ale když už ano, je to jako bychom se vznášeli. 
V mém okolí znám lidi, ze kterých láska doslova sálá. Je krásné je sledovat....... když se pohádají, víte, že jim to vydrží jen pár krátkých chvil a pak jsou zas jak dvě hrdličky. Je krásné je vnímat, vidět jak i po letech jsou rádi dle možností neustále spolu. Tráví spolu co nejvíc času - tohle je LÁSKA - záviděníhodná láska dvou lidí.

(tihle dva jsou pro lidi, kteří si risknu říci zažívají něco podobného)






čtvrtek 16. října 2014

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....

Je pršavo, zamračeno............................ zkrátka ošklivo. 
Takový způsob podzimu ráda nemám, přináší nemoce, pochmurnou náladu a to je "deprimující". I teď když kouknu z okna tak prší, je to takové to počásko zalehnout doma do postele nebo se zachumlat v teplých ponožkách na křesle u krbu. 
Jenže - jak já se znám, když bych měla chvilku na to zachumlání, půjdu dělat zase něco jiného. Já si prostě tu chvilku na to nicnedělání najít neumím. Musím se pořád za něčím honit, vždyť zrovna teď musím zamést, utřít stolek, udělat večeři a dotoho já nevím co, plést a dělat spoustu jiných kravinek a pak tiše závidím těm, kteří si ten čas najdou. Například už nějaký ten pátek si říkám, že si večer lehnu do vany, dám si horkou vodu, zapálím svíčku a bude tam ležet - aspoň půl hodinky, ale jen ležet.................. naposledy jsem to udělala 13. prosince roku 2010. Den předtím, než se narodil Mareček :-). 

No a protože jsem si opět nenašla chvilku na to nicnedělání a dětem jsem slíbila nahřívací polštářky z lněného semínka - které jsem koupila už před více jak půl rokem - dala jsem se konečně do práce. 
Z obrázků, kterými mám zasekaný celý počítač jsem dala zlatíčkům vybrat co by kdo chtěl a tak tedy vznikla kočička a mimoň. 
Jsou to opět moje milované reci věci - manželův svetr - do kterého nenávratně přibral :-) (on mi tedy tvrdí, že nějak špatně peru, protože se mu scvrkává všechno co má ve skříni  :-)). Já bych spíš řekla, že om nějak špatně ž..e :-). tuhle jsem viděla jeden příspěvek na tohle téma a moc mě pobavil.

 a matroš na mimoně jsem našla v sekáči. Další super svetr.
No a když byla práce hotova, byl akorát večer. Šup s nima do mikrovlnky a světe div se, ono se to opravdu nahřálo a bylo to moc příjemné a teplotu to udrží několik hodin. 

Mějte se pro dnešní den moc krásně  a já se už těším až si doma obleču teplé ponožky a dám si teplé kafíčko a budu snít o nicnedělání ;-)
 Krásné odpoledne Jiřina 

pondělí 13. října 2014

Andělská................


ufff další ze splněných přání :-). 

Píšu ufff, ale vlastně to mám moc ráda - splnit něčí přání. Jasně že neplním každému a jakékoliv přání :-)), to abych se vyhnula nějakým řečem...............

A jelikož jak jsem již psala se u nás usídlilo to pravé podzimní marodění a pořád nás nechce opustit - už to píšu několikátý příspěvek :-) je čas sednout a šít - mimo jiné povinnosti samozdřejmě, které ženám ukládá život :-) 











                                                              Mějte se "andělsky" Jiřina


čtvrtek 2. října 2014

Organizéry, taštičky, pouzdříčka..................................... jak každý chce

jak jsem již psala, před pár dny si na mě zasedla nemoc a tak, když se mi udělalo trochu líp, zasedla jsem ke stroji a snažila se vytvořit něco, co jsem měla už dlouho v hlavě. Protože se od počátku září nestíhám ráno s dětmi namalovat (nevím jakto? vždycky jsem to stíhala, ale od září je to pěkná makačka :-) ),vozila jsem si těch pár kousků, které k tomu potřebuju po kabelce. Já osobně mám v kabelce pěkný "čurbes" a pořád jsem tam tu řasenku, stíny a tužku na oči hledala. 
V merku jsem měla kupa kosmetických taštiček, ale když jsem nakonec usedla ke stroji, vznikla "reci edice ".

Do rybí kosti jsem se prostě zamilovala a džínů, které už nenosím jsem měla doma taky dost. Je pravda, že zásoba džín se už zůžuje :-). Nejprve jsem nastříhala na dvě, ale po ušití dvou jsem musela udělat ještě dvě. Prostě mě to pohltilo. 

NO a pak jsem si řekla, že bych mohla dětem udělat nové pouzdro na ipad.......................... Asi jim ho ale nedám, protože jsem zjistila, že se mi tam skvěle vejde diář a sešit s reklamacema a různé důležité papírky a dopisy a listy a prostě všechno, co se mi vždycky válelo po kabelce a bylo to šíleně zmačkaný. 






Pro kamarádky: jedna je ještě volná....... ;-), jednu si zabrala Anička a druhou moje mamka. Ta si vymyslela, že chce elegantní psaníčko v černé barvě, tak  mám co vymýšlet :-)


volná - ta vlevo

 No a  já se časem pustím ještě do pouzdra ma počítač :-), abych měla celou pořádnou sadu. 

Mějte se a všem vám přeji krásné usměvavé dny 
°°°Jiřina °°° 



Po hodně dlouhé době....................
V minulém týdnu zmohla nemoc mě, tento týden Aničku a dneska mi začíná marodit Mareček......... Nemoc si nás vybrala za nejlepší adepty. 
Ale protože se mi v mailech nahromadila spousta práce, musela jsem aspoň na dopoledne do práce, aby se na mou hlavu nesesypali všichni reklamující zákazníci :-).

a protože bylo trochu času, sedla jsem ke stroji.......
 
Poslední dny zasedám častěji ke stroji……………….. počínaje podzimním polštářkem , fleesovýma teplákama pro děti, zkracování rukávů a dalšíma záplatama konče, ale našla jsem si čas na jedno přání. Ještě abych si ten čas nenašla, co?

Pokaždé mi dělá moc dobře, když věc předávám a vidím tu radost v očích. Tu radost jestli  jsem špatně neviděla, jsem viděla i tentokrát. 

Představuji vám dalšího strašáka z mé "dílny"





Mějte se krásně a buďte zdraví jako rybky ;-)

Oblíbené příspěvky