čtvrtek 26. února 2015

Krásný čtvrteční večer,

víte co je paráda na čtvrtečním večeru? jasně......................to že následuje páteční ráno, páteční poledne a paaaaak páteční odpoledne a pracovní volnoooooooooooooooooooooo
Tenhle týden se na pátek odpoledne opravdu těším.
 Odbudeme ještě Aničky karate a pak už jen "relax" - doufám...

Dneska jsem zopakovala kuře pečené na plechovce piva. 
Trochu salátu a opečených brambůrek pro děti a v podstatě taková celkem rychlá večeře je na světě.
 Anička se na něj moc těšilo - naše nežíra toho moc nepojí, ale jak jde o "grilované" kuře a jeho prsíčka, tak to si přidá minimálně třikrát :-). Ani EM nezůstal pozadu, okusoval stehýnko jako o život :-)


No, i já si pochutnala
NO a protože jsem si tento týden půjčila 50 odstínů šedi a její druhý díl, dnes večer se budu asi věnovat četbě. A když ne dnes, tak o sobotě a neděli. 
Jsem sama osobně zvědavá, jaké budou, myslím ty knihy. Názorů je mnoho a ráda si udělám ten svůj. Prý je kniha lepší než film, co vy na to? viděli jste? četli jste? 
Mějte krásný večer a následující pátek a toužebně očekávaný víkend.



úterý 24. února 2015

Když se daří tak se daří, aneb jak to říká má švagrová? čert s..e vždycky na jedno místo??????

Začínám pojímat podezření, že tento rok nebude v našem případě bez chybiček natož bez chyb.Zatím to tak aspoň vypadá.................
Letošní rok jsme začali autonehodou naší Irenky a muselo se pořizovat nové auto, nadále průběžně marodíme, ikdyž je pravda - musím zaklepat, že Anička má pro tentokrát poslední týden normální rýmu, ne tu protivnou kašlavou. Potom pár firemních problémů a nyní? Porouchané manželovo auto, které se ve značné míře podílí na vydělávání korunek na naši žití. Po šestli letech mu umřel motor. Těžká stráta pro naši rodinu ;-). 
A aby toho nebylo málo? rozhodli jsme se, že půjdeme vybrat nového mazlíka. Manžel se zamiloval do skutečného mazlíka - dlouhého mazlíka. Jména aut mi jsou cizí takže jen značka. Byl to FIAT, hodně velký fiat. KDyž jsem viděla manžela jak mu svítí oči, když si ho v autosalonu prohlíží, sedá do něj, osahává :-). Byla to láska na první pohled. 
Nebyla mu ale souzená.................. včera, po návratu do autosalonu, bylo mu sděleno, že auto si koupil jiný zákazník a sedněte si.................. člověk, který bydlí nadohled z naší koupelny. Je to možné? je to snad 1:1 000 0000, že proběhne pěstní souboj o auto za 700 000,- a to v rámci jedné vesnice, no ne?
No takže ........................ jsem fakt zvědavá jak to bude dál pokračovat.
V současné době se pereme o jedno auto a zjišťuji věc, kterou jsem už v podstatě věděla..... JSEM NA SVÉM AUTĚ ZÁVISLÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!! neumím být bez něj a naše každodenní bitva o něj je šílená a to pracujeme v jednom místě..................................
 
Snažím se do blízké budoucnosti dívat pozitivně, ikdyž je to trošku náročné, ale i tak...................... brzy bude jaro, všechno se zazelená, bude tepleji, voňavěji a snad i zdravěji. V tuhle chvíli se už teď šíleně těším na víkend a nikdo mě nedostane ven s nějakou aktivitou ani stádem volů. Chci ODPOČÍVAT!!!!!!!!!!!!!!!! nevím však zda se s dětma podaří, však to znáte

Napadá mě jedna věc k mému dnešnímu příspěvku:
Všechny problémy a starosti maji řešení...........................jen najít to správné, je to tak? 

Včera jsem si udělala malou radost a koupila jsem "kartáčky" (tak jsme jim jako děti říkali :-) )




 tyhle kytičky mi na zahradě ještě chybí................................ :-).

Mějte krásný den

pátek 13. února 2015

Svátek sv. Valentýna
slavíte ho? 

U nás je to tedy den jako každý jiný, nikdo mě nebere na večeři či do kina, na romantickou procházku........ Nic takového se u nás neděje. Spíš naopak, když udělám jen trochu speciální večeři a dám každému doma malinkou pozornost je to kupa žbrmlání ze strany manžela, že jsme si řekly, že si nic dávat nebudeme apod. 
Ale co, já dělám gesta ráda, takže pokaždý něco vymyslím. 
Trošku jsem hledala historii tohoto dne: 
Svátek je pravděpodobně odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do „urny lásky“ vloženy lístečky se jmény dívek. Každý mladý muž potom tahal lísteček a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se měla stát jeho „miláčkem“ v následujícím roce.
Legenda také říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna až díky knězi Valentýnovi. Claudius II., vládce Říma, zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně oddával mladé páry. Byl zatčen a později popraven 14. února. Svátek Luprecalia splynul s oslavami mučednictví Svatého Valentýna a vznikl romantický svátek, který je nyní 14. února slaven.

Dneska jsem udělala pro ty moje lotry zaláskovaný koláč ;-)


A víte co? já jsem vůbec nikdy nedostala žádnou valentynku..............Ale nevzdávám to a každoročně doufám :-).

Krásný večer všem


 

středa 11. února 2015

.....................................
dneska jsem si hodila trošičku "odpočinkový" den. Po dvou dnech, které jsem strávila u počítače přeceněňováním zboží jsem si dala dneska "voraz". 
Konečně jsem upravila vlajky, o což mě manžel požádal už asi před 3/4 rokem a už mě nebavilo je tady pořád přendávat z místa na místo. 
Namalovala jsem EM trička. Už jedno triko s kravatou má, ale tak mě neustále uchvacuje, že jsem mu namalovala ještě dvě - taky je to vlatně takový rest, který mi tu ležel na stole. Ušila si nový potah na žehlící prkno, ten starý už byl šílený, upekla jsem chleba a udělala "pudinkový dezert".

Je to už dlouho co jsem propadla pekárně  a pečení chleba, ale asi od podzimu se snažím péct chleba z kvásku. Bydlí u nás v lednici a jmenuje se Jarmila.

Není to pořád sice ono, vždycky je to spíše chlebík připomínající létající talíř než pořádný bochan, ale třeba to ještě vychytám. Vůně a chuť je bomba. Dneska ráno, když jsem chtěla skočit do "samči" pro pečivo a pak jsem si řekla a proč? Když nad tím přemýšlím, v "samči" jsem nebyla skoro týden................ je teda pravda, že lednice zeje prázdnotou. Na čase s tím něco udělat ;-).

a tady je ta  má Jarmila
  a dnešní snažení...........





 Takže dnešní večeře je jasná. Chleba s máslem.........................hmmmm
a pro děti a manžela dezertík (obyčejný laté puding s cereáliema................ takhle hned líp chutná :-) ) EM se ho už nemůže dočka
Já se běžím pomalu chystat, dneska jedu protáhnout tělo na cvíčo, už se těším.
No a zítra zase k počítači a tvořit hodnoty. Teď mě napadlo to nazvat počítačovým mejdanem :)....

Mějte se krásně Jiřina

pondělí 9. února 2015

Sníh, sníh, sníh...........
nevím jestli jsem už příspěvek s tímhle nadpisem už neměla, možná i jo. Letos je u nás sníh tak letmý úkaz, že se z něj i já raduju jak malá. 
Udělala jsem si pár foteček mé zimní zahrady. Je pravda, že když se po ní rozhlédnu, moc na focení zde nyní není, přijde mi, že všude je jen nepořádek, holé zdi................. ale sněhem alespoň trochu hezčí.






Anička má jarní prázdniny a letos porušila tradici............... aby jste rozuměli, pokaždé, když napadne sníh je nemocná. Takže porušila tradici a není nemocná. Teď právě se venku snaží "snowboardovat" na rádoby "snowboardu" který si prostě musela koupit. Je to krám, co si budeme povídat, za devadesát korun, co bychom čekali, ale nevzdává se. Dělá si větší a větší kupu a myslí si, že to půjde. Ideály jí brát nebudu. 

Jelikož naše firma se chystá už na jarní sezónu, a já jsem doma s Á, musím i "trochu"  pracovat. Takže aby se mi nezavařil mozek  odskočila jsme si od počítače, abych vyhrnula hromadící se sníh a pššššt trochu si i pohrála :-). Udělali jsme sněhuláka.................................


Ryze dámského samozřejmě ;-) 


Jsem taky ráda, že si sněhu a trochu toho zimního počasí užijí i moje letos nové botičky. Po loňské zimě, kdy mi v práci mrzli nožky, jsem se letos rozhodla koupit opravdu pořádné zimní obutí. A ty si letos sněhu taky moc neužili. Je v nich neskutečné teplíčko.....................................hmmmmm.
Čím jsem starší zjišťuju, že nejdůležitější je teplíčko od noh a od hlavy. Takže teplé ponožky, botičky, huculky a pořádný výbava zimních čepic................ to je to co u nás najdete :-)

Jak to máte vy? raději frajeřina nebo teplíčko a pohodlí?

No a já jdu teda zase pracovat............... aspoň chvilku, než poběžím pro EM do školky. 

krásný zasněžený den všem


Oblíbené příspěvky