neděle 29. března 2015

Prý letní čas.................
no kouknu z okna a moc tomu teda nevěřím :-). (Vím je ještě čas)
Ani z postele se mi moc nechtělo. Po tom co na mě budík a hodiny na telefonu signalizují, každý svůj čas mi trochu svítá a dochází mi, že se měnil čas a tím jsem byla ochuzena o jednu drahocenou hodinku dnešního spánku.

Hadi se koukali v ložnici na pohádky a tak jsem měla možnost v klidu si připravit a vychutnat snídani. Nejdřív jsem měla choutky na včerejší povedený chleba s domácí jahůdkovou marmeládkou, ale pak jsem se rozhodla pro jogurt s müsle. 


Na domácí müsle jsem se chystala už delší dobu. Moje mamka ho dělá v troubě s kondenzovaným mlékem - a to zas tak dietní není, ale našla jsem takový možný střed mezi dietním a nedietním. Teda aspoň si to myslím. 
Já pražila na pánvičce. Nejdřív mandle, pak jsem přidala máslo (na celý pytel vloček jsem dala cca čtvrtku másla - mohlo by být určitě i méně, příště zkusím), pytel vloček, pytlík rozinek a tak tři lžíce medu a pražila a pražila.

Je výborné s mírně sladkým nádechem - prostě fajn, kupované už doma místo mít nebude. 

Malinká snídaně a úplně stačila, krásně jsem si ji v klidu vychutnala..........................s mým oblíbeným časákem.

 JO jo, jarní pohoda ;-)
a co dneska budete dělat? 
Od pátku jsem se snažila veškeré své povinnosti  v domácnosti splnit do včerejšího večera, abych si dnes mohla dát "voraz" takže já si běžím za chvilku umýt hlavu, chtěla bych si přikrášlit nehtíky, dát si pleťovou masku.............................večer cvíčo.......
prostě, pokusit se trošku "zwelneslovat" (baví mě vymýšlet slova :-))) ) ostatně neděle je PRÝ OD SLOVA NEDĚLAT NEBO NE? 

KRÁSNOU NEDĚLI ..................................... JIŘINA

čtvrtek 26. března 2015

Slepičky............

Velikonoce se zase o kousek přiblížili a tak už bylo teda opravdu na čase splnit přání. Neumím říct ne, takže slíbím i to, co vím že budu stíhat s odřenýma ušima :-(. 

Moc jsem si slepičkama jistá nebyla, ale nakonec mě překvapili. Líbí se mi........................


Ode dneška se nám počasí zase trošku pokazilo, uklidila jsem lehkou bundičku a oblékla kozačky :-).
Ještě včera jsme s EM řádili na zahradě - upravovali jsme linii zeleninové zahrádky, dnes uvidíme, jestli budeme pokračovat ;-). Zbývá nám zarýt zbytek kravince a konečně upravit k zasetí všeho možného....mám připravené ředkvičky, mrkvičku, jarní cibulku, polníček, špenát, hrášek....

Zahrádku mám jinak už sestříhanou a připravenou na pořádný rozpuk :-)


a už teď přemýšlím co dál :-)
přeházet kompost, zapíchat vysemeněné kytičky............
 




úterý 24. března 2015

Krásný slunečný den
dnešní den jsem si pojmenovala jako movember day :-). Vím, že ten správný movember je o něčem jiným, ale snad se na mě nikdo nebude zlobit, že jsem si to dnes pojala po svém. Dnes jdu po druhé v životě na kosmetiku (no já vím, na můj věk se své pleti věnuji opravdu málo - krém ráno a večer mi "krásu" nezachrání), ale hlavně, jsem se rozhodla schodit knír :-))))). 
Pamatuju si své první pokusy s žiletkou. To jsme měli doma ještě takový ten strojek na ty oboustranné žiletky a ty jak si pamatuju byli pěkně zákeřný. Když jsem se rozhodla, že si oholím nožky tak pokus o zkrášlení dopadl tak, že jsem ležela, nožky měla nahoře a moje mamka se ségrou mi zastavovali krev nějakou bílou týčinkou - ani nevím co to bylo. Dodnes mi to připomínají jizvy, který tam po tomhle pokusu zůstali  :-). 

O shození kníra jsem se pokoušela o pár let po tom a už né touhle "vražednou" žiletkou, ale po pár pokusech jsem zjistila, že ten zmetek spíše houstne - tenkrát jsem to ještě nevěděla. 

Ne že bych měla kníra jako strýček Rudolf, ale když zasvítí sluníčko tak je prostě .........................no je vidět a tak jsem se letos rozhodla pro odborné sundání. Nevím jakým způsobem mi to bude paní kosmetička dělat - je pro mě v téměř 33 letech krok do neznáma :-) ale těším se. Mám proto dnes takový usměvavý den - opět zažiju něco nového a hlavně ..................... dělám si něco pro sebe a to je fajn. Takže dnes je to můj hokus pokus MÍT KRÁSNÝ DEN!!!

Mějte také krásný den J. 


neděle 22. března 2015

Víkendová.
No už je zase neděle odpoledne, z volna zbývá už jen malá část. To to letí, co? 
Včera jsem jela jako fretka................ minulý víkend (tedy jen sobotu) jsem byla v práci, pak bylo odpoledne maškarní a v neděli jsem byla tak nějak líní a tak klasické víkendové uklízecí šílenství vzalo za své a všechen bordel na mě čekal až do tohoto víkendu
Takže mě čekalo čtrnáctidenní prádlo - EM už neměl žádný slipáky, tak už to bylo akutní, vypulírovat celý dům, nachystat na dnešní koledu...... a ještě nějaká ta zahrada. 
Přemýšlela jsem, co holčičkám podstrčit pod nosánek a vymyslela jsem linecká kolečka. Takže v sobotu ráno jsem vyskočila z postele v půl sedmé a začalo se s přípravami. 
Zkusila jsem nový recept na linecké................... Mončo je super - starý recept zahazuji a nechávám si váš.
 Mareček poctivě pomáhal 
Mareček mi poctivě pomáhal - dělal kytičkám středy - občas - no téměř pokaždé mu ujížděli ke straně..................snaha se ale cení. Na chuti jim to neubralo a já opět, ikdyž jsem se snažila abych si je zakázala, jsem jich slupla už pěknou kupu..........:-((. Nevím jak to holky děláte, potřebuju vaši vůli!!!!!!!!
No a tak jsem mezi pečením, umývala koupelnu, prala a věšela prádlo, utírala prach, vařila oběd, stříhala slípky.......................prostě "tisíc" věcí najednou.

V pátek večer jsem brouzdala po netu a na blogu Lucie mě zaujal její oběd. Od malička mám několik opravdu neoblíbených jídel, jídel, které skutečně nemusím - nevyhledávám. Některé jsou takové, které si jednou za hodně dlouhou dobu dubu dám a pak zase hooodně dlouho ne, některé nemusím vůbec a do pusy bych je prostě nevzala (takové jídlo je třeba zabíječková krvavá polévka :-( )
Ale když jsem viděla Lucie rýžový nákyp, dostala jsem na něj skutečně po kupa letech chuť. Když pak odpoledne přijela moje mamka, říká: vy máte rýžový nákyp????????? s očima na vrch hlavy, já se jen zasmála a říkám, "to koukáš, co?"
Když tak přemýšlím, měla jsem ho naposledy snad ještě když jsem bydlela doma a to je už pěkná řádka let :-). 
Včera jsem si ho dala s chutí a už zase pár let nemusím. Větší půlku si odvezla mamka a zbytek sní Mareček - tomu opravdu chutnal. Říká mu rýžový dort s meruňkama ;-).


 Ještě se z něho kouřilo :-)).
Jo a ještě bych chtěla napsat dovětek k poslednímu příspěvku, kde  jsem psala o naší lipové větvičce, která tu s námi už několikátý týden bydlí.
 Už se nám vyklubali lístečky, nebylo to ve středu, ale ve čtvrtek a v pátek jsem k nim přikoupila tulipánky a společně tvoří moc krásnou kytičku.


Pro dnešní den jsem měla v plánu jen dvě věci. Došít slípky, to jsem zvládla během dopoledne mezi kolednicemi  a zbývá mi zaset semínka. Takže si dám nedělní kávu k ní padnou za vlast asi další linecký (já jsem ale čuňas :-( ) a půjdu na to. Z práce jsem si přivezla malý skleníček z ikei - tam budou semínka klíčit jedna báseň. 

Mějte se krásně a užijte zbytek neděle přesně podle vašich představ. 



úterý 17. března 2015

Jakože, cože? 
tyhle dvě slova jsem za poslední dny viděla v nezávyslích článcích několikrát. A stává se mou oblíbenou hláškou stejně jako "mám tě na salámu" :-)) a EM mi s oblibou odpovídá "mám tě na šunce" :-). Jedinou tuhle "drzotu" vůči mamince mu dovolím a ještě se jí zasměju :-). 

Ale co to vlastně znamená to jakože, cože? když mám chvilku a přemýšlím nad nesmrtelností brouka a přijde mi tohle slovní spojení na mysl, přemýšlím nad tím co vlastně vyjadřuje. 
Jedinou mou odpovědí je zatím NIC, je to pouze spojení k zamyšlení a to je asi přesně to, čeho má dosáhnout.

Jak se máte těch posledních pár dnů. Poslední dny přemýšlím, jaký příspěvek bych napsala, ale postrádala jsem to správný střevo. Asi jsem nevěla ani co psát. Mám pocit že nižiju, netvořím.....
Posledních pár dnů je ve mě napůl pesimista ale i optimista. Pesemista ze současného a optimista z budoucího. 
Zní to jako hádanka, co? 
Taky máte někdy chuť změnit? změnit svět? No svět asi nezměníme,že jo? Ale život, svůj život bychom měli umět - nebo aspoň mít právo změnit, co ? Jen mít odvahu. A to je vlastně taky to možná to JAKOŽE, COŽE :-)

Asi je ta má "melancholická" nálada důsledkem toho, že už nutně potřebuju teplíčko, sluníčko......................... Doufám, že je to tím.......

Před čtrnácti dny jsem si domů přinesla větvičku lípy a teď už se s dětmi vsázím, kdy budeme mít lístečky. Sázka padla na středu............ tak uvidíme, zda ano či ne. Je fajn, jak vám jedna větvička nadělá parády a hlavně, vydrží vám tolik dnů a je čím dál hezčí, to žádná kytka nezvládne nebo ano? 


Nyní o víkendu jako každý rok, bude holčičí koleda a i jako poslední tři roky jsem zasedla ke stroji  a tvořila tulipánky. Letos jiné, ale i tak kouzelné, roztomilé.
Rozdává je kamarádčin syn koledujícím holčičkám. Rok od roku jich je více a více. On je v sedmém nebi, že k němu chodí tolik holek. Letos už jsme u čísla padesát (začínali jsme u dvaceti :-) )




A do neděle bych ráda zvládla slepičky, které jsem také slíbila. 

Mějte se moc krásně a dámy, vám všem, které půjdete koledovat - pořádně těm chlapům vyprášete kožiš - těm co si to zaslouží ;-), oni nás taky šetřit nebudou...........................

mějte se fajn
p.s. dnes to vypadá na krásný slunečný den
 



úterý 3. března 2015

Dnes bylo venku nádherně......

tak bych vyrazila s dětma na procházku, ale zrovna dneska jsme jeli jako každé úterý a pátek na karate. Z procházky nebylo nic, protože bychom ji mezi příchodem domů a odjezdem nestihli. A zítra bude určitě jako naschvál ošklivo :-). 
 Dnes v noci jako pokaždé když fouká velký vítr proklínám nápad udělat si v ložnici velké okno. Stejně tomu bylo i dnes v noci, když jsem slyšel tu obrovskou meluzínu za okny.............. fíha - nesnáším, když tak příšerně skučí. 
Když jsme stavěli dům, trochu jsme podcenili strany a udělali si velké okno do ložnice přesně na tu stranu, od kud pravidelně fučí. Ještě se mi nestalo, že by vítr foukal z druhé strany. A já pokaždé když takhle fouká nemůžu spát. Mám hororový scénáře, jak ten vítr vyrve okno, a co pak??????? no dokážete si to představit?????????????? Pokaždý si seberu deku a polštář a jdu spát do obýváku na gauč - tam už to kvílení tolik neslyším.
Meluzína sebou přinesla opět poprašek sněhu, já už bych teda raději sluníčko a teplíčko, ale budiž. Stejně, když se na to podíváme střízlivým okem, zima pořád je a ještě chvilku bude, je přeci teprve 3.března.

Ale i tak jsem o víkendu udělala malou obchůzku zahrady a našla pár klubajících se kytiček.  Ze sněženek má radost hlavně Áňa - vloni je dostala Anička od babičky, loupené se prý vždycky ujmou :-)
A já mám radost z čemeřice. Mám ji na zahrádce už třetím rokem a teprve letos se rozhodla, že vykvete.
Leze i pár tulipánů, vloni jsem si žádné nové nepřikoupila - ani nevím proč, jestli jsem to nestihla???? Měla jsem tu krásné černé, jenže ty mi zblajzla naše Bela, když ještě měla rozběh po celé zahradě - byla jak radar na tulipány. Všechny cibule našla a do hloubky vykousala. Takhle jsem přišla asi o čtyři barvičky. Letos musím zase nějaké  přikoupit. 

Když jsem šla ze školky utrhla jsem si větvičku lípy do vázičky.




Krásný týden přeju....................

Oblíbené příspěvky