pátek 29. května 2015

Pracovní týden se chýlí ke svému konci. Teplotně se nijak zvlášť nevyprsil, dokonce jsem předevčírem s nadšením na zahradu oblékla zimní bundu.
Konečně mě snad po více jak týdnu přestává bolet v krku - tohle nachlazení se mě teda drží jak klíště. 

Ale i přes nachlazení mě nutné práce na zahradu vyhnali. Byla nutnost provést můj monotónní běh se sekačkou. To bylo v úterý a co se mi stalo snad poprové? V polovině práce mě déšť zahnal domů  a já pak do večera smutně každých pět minut pokukovala z okna a v duchu se smiřovala se sekacím repete druhý den.
Následující den honem honem domů a dosekat. A ještě zasadit Lupiny, které mi přinesla moje známá - vlastnoručně vyryté z louky, zalít zeleninovou zahrádku a pak bleskově k zapálenému krbu. 

Včera bylo už o poznání tepleji............................

Když se tak zamyslím, je to od jara jen o samé zahradě, ale já se jí prostě nemůžu nabažit. Začínám s ní být čím dál víc spokojenější. 
Už se začíná pomalu podobat tomu, co mám v hlavě. Dá to sice ještě hodně práce, ale ....................... 
.......................
Není to samozřejmě jen o zeleni, kytičkách a stromech. Máme tu v plánu vybudovat dřevěnou boudu na kola, zahradní náčiní apod. Zatím nám zahradu "hyzdí" k těmto účelům koupený - říkáme tomu "plecháč". A na druhé straně máme vidinu velké, rozlehlé pergoly. Je smutné, ale asi to musím říct, že je to o penězích a ty se dávají pořád někam jinam a pak taky o práci...............ale to by bylo na jinou kapitolu. 
Tiše doufám, že se letos posuneme kousek dál, už dva roky plánuji obezdění naší studně. Mám kupu opuky a moje vidina je jasná. Doufám, že letos se s ní budu mít tu čest pochlubit.

Pro dnešek pár foteček do zahradní galerie................dnes převážně ze zeleninové části................. 

Pažitka, libeček a letos darovaná cibulová nať ;-) zatím to vypadá, že se jí daří
 Máslová dýně v květináči čeká na zasazení. Kudrnka, jarní cibulka a ty malé zelené flíčky není plevel :-) je to polníček.................. ten mám taky hrozně ráda
mega špenát :-) takový jsem v životě neměla.  Tenhle špenát je vysetý loni, přezimoval a takhle se činí........
Jestli si mohu dovolit tip........................ já ho používám místo např. ledového salátu. Je výborný, křehoučký............... nikdy bych tomu nevěřila. Svou klasickou špenátovou chuť získá až při tepleném zpracovávání..................... kdo nezná, zkuste......
 má přírodní podpěra pro hrášek. Kdo by si pomyslel, že větve, které jsme na jaře ostříhali ještě takhle využiju ;-), je to letošní hokus pokus
 a tady letošní špenát, tomu se teda moc nechce...... :-(
tady? ikdyž to není pořádně vidět ....................... jsou tam už malé pnoucí fazole (taky hrozná mňamka) a budou se ptnout víte po čem? poznáte co to je? ................................konstrukce loňského týpí.................. já prostě v zahradě zpracuju co se dá :-)
O víkendu taky určitě nějaká zahradnická činnost proběhne. Zítra dopoledne jdu sice do práce a v neděli se u nás pořádá Pohádová náves ke dni dětí ....................... takže tam taky nemůžeme chybět, pak nějaký ten úklid........... ale zahradu si stejně nenechám utéct, i kdybych měla duši vypustit :-)

Mějte se moc krásně a užijte snad slunečný víkend...................................papá
 

neděle 24. května 2015

Já, stroj, barvičky na textil a v hlavě vzduchoprázdno
Tak bych nazvala mých pár víkendových chvilek. 

taky máte někdy ten pocit, že si říkáte, všechno je fajn, život je fajn................ takhle by to mohlo být pořád? A najednou bum.........................
Jo ale takový je už život. 
O víkendu jsem se konečně po dlouhé době posadila za stroj. Trvá mi to vždycky hrozně dlouho než se k němu odhodlám sednout, ale pak je to jak ten nejlepší balzám na duši. 
Jen sedíte a automaticky šijete. Pro mě .......................... konzert rukou.
S oblibou sleduju lidi, kteří rozumí svému řemeslu, ať je kadeřník, řemeslník................. prostě ráda sleduju jejich konzert - práci kterou znají a pravděpodně i milují :-). 

Takže já a moje symfonie. Jen vypnout a ...................................................

EM už mi vyrostl z téměř všech tepláků a tak byla nutnost nějaké udělat. Miluju "nasrávačky" - určitě budete vědět, jaký styl kalhot to je :) a protože jsem se poslední dobou zakoukala do značky adidas, udělala jsem si svoje mamidasky za kačku. Em z nich má velikou radost. Áně káně křičí, že ona má ale originálky.................... no co, tohle je originál hand made MAMIDAS
Jo ale ještě jsem taky nenapsala z čeho tepláky jsou. Původce černých je velké triko a šedých moje staré vytahané puberťácké tepláky. Vůbec nechápu a hlavně nepamatuju, že jsem vůbec takhle velké tepláky kdysi nosila. 
Takových použitelných matriálů mám v šatně ještě pěknou kupu :-)

Em se pokusit vyfotit jako modela, je nadlidský výkon :-)

   

Oblíbené příspěvky