čtvrtek 30. července 2015

Co je mou vášní od jara do podzimu už víte..........že? 
A co jsem zdědila po manželoj jeho telefon s co vytváří "mnohem lepší" fotky .................hmmmmmm (no není to fotoaparát, o kterém jsem snila, ale aspoń malý krok kupředu :-) )


Nyní si plnými doušky užívám naprosto poklidné dopoledne. Hadi zůstali u babičky (babi je asi masochista :-), tuším že za těch pár dnů jí přibude pár dalších šedin :-) ) ještě jednu noc a jedu si pro ně až dnes odpoledne. 
Takže po hodně letech jsem se válela v posteli opravdu hodně dlouho, poklidná snídaně (ještě teď mám před sebou kávu :-) ) a po kávě plánuju obejít co asi - no zahradu :-). Nevařím, neplánuju...................prostě klid, ticho.............................. :-). Takové chvíle jsem k nezaplacení..... SOUHLASÍTE?

úterý 28. července 2015

To to letí. 
Skoro jsme se ani nenadáli a je tu konec července. Svatá Anna nám skutečně přinesla chladná rána a já tiše doufám, že to tak nezůstane........................., ještě bych si nějaká ta vedra ráda užila :-).

Dětem jsme pořídili nový stan a strávili tam pouze jednu noc.................... A to vás pobavím...............trošičku se za sebe stydím, ale ................... já jako správná starostlivá matka, co kdyby jim bylo zima...........zaházela jsem je na noc čtyřma dekama, každý měl svůj spacáček.............. podotýkám, že v noci bylo 20°C :-). Jsem hrozná............................... :-) ráno si chudáci stěžovali, že jim bylo vedro.
Ale co, já to říkám pořád - raději ať je mi vedro, než zima................ je to tak? :-)

Dnes jsme poprvé za prázdniny zůstali s manželem doma sami. Babička Irenka se rozhodla, že se obklopí všemi svými vnoučaty (5-ti), a my jsme se rozhodli, že si uděláme hezký večer.
Manžel se opět pokusí o své "grilovací umění" :-) a prý mi vyčaruje pořádný medium stejk (prý pořádně vysoký) :-).

Zítra ráno si hady  už zase vyzvedávám a vydáváme se na pouť po logopedii, kosmetice a s Aňous na rehabilitaci. 

Sic krátké volníčko, ale i takové volníčko je dobré.           

Takže za chvilku bude ta správná chvíle, kdy to v práci zabalit, nakoupit masenu na to medium, nějakou tu zeleninku a domůůůůů do klídku, dát si kafíno aaaaaa nohy nahoru :-) a budu si hrát se svým novým telefonem - je krásnej a velkej....................... původně si ho kupoval teda manžel pro sebe, ale zjistil, že mu vlastně nevyhovuje - dostane můj a jááá :-) :-)
J.

 

úterý 21. července 2015

Krásné úterní odpoledne

tak si říkám, že moje poslední příspěvky jsou jen a jen o jídle. Vypadá to, že skoro nic jiného neděláme.................. a přitom................... u nás se toho sní táááák málo. V těchto dnech má nejvíce místa u nás v lednici meloun, jogurty, zakysaná smetana a máslo. 
Smetana na moje oblíbené saláty, máslo na pečivo, které je u nás poslední dobou často................. kdo by se v těhle teplech ládoval něčím těžkým, že? jogury, meloun......... to asi ani komentář nepotřebuje ;-).
Čím se ládujete u vás?

Včera mě Anička uškemrala a zkusili jsme (i v mém životě) poprvé Fondue. Jelikož jsme fondue hrnec před nějakým tím rokem dostali a nedávno jsem ho při debordelizaci objevila....................

Namáčely jsme pouze rohlíky a byla to fakt mňamina.




Už nyní se Á těší až zkusíme čokoládové fondue .-).

Večer pak kolem nás letěl balón. Vzali jsme kola a snažili se ho dohnat............ nedohnali :-(, ale aspoň jsme se před spaním trochu rozhýbali. 


Zítra plánujeme koupaliště, tak uvidíme jestli nám to vyjde :-) a pak odpoledne ........................... oslava malé Kačenky...................

neděle 19. července 2015

"Táborový oheň" :-)

Aňous je doma a tak plním svůj slib a opékáme buřty. 
Já mám od dětství moc ráda opékání buřtů. Jen se  s manželem rozcházíme v tom, jak je opéct. On rád na grilu a já prostě miluju klasiku. 
Původ našich dvou vidlic na opékání je u jedné mé známé. Před pár lety jsme je k nám pozvali na opékání buřtů, ale bohužel jsme neměli vidlice, takže si museli vzít své. (my jsme do té doby opékali z klacků, které jsme uřízli z bezu, který k nám přesahoval od sousedů). 
No a prostě vidlice už u nás zůstali :-). Několikrát byla snaha jim je odnést, ale.................................. Od té doby se tomu už jen smějeme.........
Já mám od manžela co se týče zahrady už několik "zákazů" :-) (ale zákazy jsou od čeho? ABY SE PORUŠOVALI :-) ), rozšiřovat okrasnou zahradu a další  z nich je pálit zde oheň. Jooooo už máme téměř všude "hezký" trávník, tak by to bylo i škoda, tak jsem pro tentokrát využila náš stařičký gril.

Jednou až na zahradě dořešíme mou velkou vysněnou pergolu, chtěla bych mít někde krásné únosně velké litinové ohniště, aby kdykoli dostaneme chuť na opečeného buřta............................... krásná představa :-).

Dnes máme neděli a zatím tj. v 10.53 hodin to vypadá na flákací neděli. Včera jsem řádila na zahradě, celou jsem ji hnojila, dneska bych se mohla vrhnout na něco doma.................... v tuhle chvíli se  nějak zatáhlo, ale i tak je mi v plavkách příjemně ;-). Vedra jsou úmorná, ale i tak je mám raději než zimu............... co vy? 

Pokud bude v týdnu ještě teplíčko, ráda bych vyrazila s dětmi na koupálko. Čekají nás i nějací doktoři, s Á rehabilitace a EM jde na svou první oslavu narozenin........................... malé Kačenky.
Rozhodli jsme se pro náhrdelník, prstýnek, gumičkový náramek a maminka uháčkuje nějakou hezkou čepičku - aspoň po nějakým tom roce opráším háček :-).

Mějte se moc krásně.................

 

 

úterý 14. července 2015

Jako bych na táboře nechala i svou půlku srdce....................
no asi tak se cítím co jsem odvezla Á. Nevím jestli i před rokem to bylo takové, nebo to prožívám letos hůř. "Nimrali" jsme se v tom celou sobutu obě dvě. Á pořád jen chodila a objímala a pofňukávala, ale jakmile jsme ji v Drákulově hradu předávali, rychlostí blesku zmizela za kamarádkama - skoro se ani nerozloučila. 
Taky dobře...................... jak jí znám, užije si to na 100%.
A jááááá, sice si ten nastalý klid užívám - žádné hadí dohadování, pošťuchování......................,ale pořád na ní myslím :-)

Musím se smát, jak  moc se musím soustředit u psaní dopisů, aby to bylo pro ni čitelné. První dva jsem napsala normálně psacím, ale teď jsem raději přesedlala na tiskací. 
Ruku na srdce, kdo má dnes úhledný rukopis.................................. v dnešní době SMS, mailů.................... třeba můj muž......................... toho máte vidět jak se na úřadech dohaduje, když chtějí jeho jméno napsat psacím :-), v životě jsem neviděla jeho psací písmo :-)
Takže třetí den táboru, dnes posíláme třetí dopis a já se těším, že možná zítra najdu ve schránce nějaký dopis od ní.
 
Už druhý den je zase pošmourno, zataženo, pršavo (nooo honí se mi hlavou jak mají asi tam na horách........... :-( ) a mě se nic nechce. Takže uvařit, "pofackovat" a pak jen NIC NEDĚLAT. 
Včera jsme si dali s EM k obědu výbornou polévku. 
Před pár dny sklízeli hrášek..........................a táááák

 HMMMMMM HRÁŠKOVÁ HUTNÁ S MOZZARRELOU
Baví mě experimentovat  a baví mě rychlá, nenáročná jídla a tahle polévka? Je skoro tak rychle udělaná jak nejoblíbenější polívka Aničky a to jeeeeeeeeeeeeeeeeeee čínská :-).
Takže tuhle polívku jsme určitě neměli naposledy.

No já jdu tedy napsat Aničce dopis a pak co já vím........................ co s načatým dnem?????????
Ono se nějaká ta práce nebo činnost najde :-)


..........Krásné dny přejeme Jiřina a Mareček..........

pátek 10. července 2015

Krásné léto
Jak jsem už napsala tak jako vloni nás přemohla matka příroda, sousedovic třešeň zamezila signálu možnost dorazit až k nám a tak jsme doma bez připojení internetu. Muž mi včera vysvětloval jak napárovat počítač s telefonem, a jet na „telefonní internet“, no jede to a nejede. Takže, takže…………………..
Asi tak v kostce, co jsme za tento týden stihli. Stihli jsme s Á koupálko. Od chvíle, kdy se objevil plavčík na tobogánu jsem o ní skoro nevěděla. Ani nevím, kolikrát ty schody vyběhla. Domů jsme přijeli pěkně spařený a skočili do našeho „skromného“ bazénu.

Dnes je teda zas na můj vkus až moc zima. Ta se drží tři dny a já doufám zase v teplejší zítřky.
Jo je to tak. Lidé, nikdy nebudeme dostatečně spokojení. Když je vedro, chceme ochlazení a teď? Bychom zase rádi teplíčko J.
Včera jsem potřebovala zužitkovat poslední třešinky a tak jsem udělala šneky „ala Monika“. Od Moniky z kopečku mám kupu receptů a jsou fakt bomba. I tenhle je už zapsaný v mém sešitu s recepty J.

No a zítra? Zítra je sobota a já odvážím Á do tábora. Už teď se mi stýská. Snáším to asi hůř než loňský rok.
Dnes večer je v plánu pyžamový večírek s pořádnou kupou popcornu................

čtvrtek 9. července 2015

Jahůdky, třešně, máta.......................... aneb co s načatým horkým dnem
/příspěvek je napsaný troošku víc se zpožděním............. s prázdninami, jako každoročně nám začalo stávkovat připojení internetu, takže příspěvek vkládám s týdením spožděním :-( /

Dostala jsem plnou krabici třešní............................... a co s nima?????? 
Po druhé v životě jsem se rozhodla pro marmeládu. V nabídce byli třešně, jahody, máta, 3 banány a co, když se z lístků růže může dělat šťáva proč ne marmeláda. Ruku k dílu tedy přidal i William Shakespeare :-). 



 ochutnávač :-)

a protože třešně pořád zbývali zkusila jsem udělat poprvé pečený čaj. Ještě jsem ho neuchutnala, ale doufám, že bude fajn.
Užívejte si prázdnin

Oblíbené příspěvky