středa 30. září 2015

NO KONEČNĚ
Slíbila a jsem a s odřenýma ušima taky stihla. 
Fakt hodně dlouho jsem už žádnou panenku neušila. Na to, že blog má název jaký má, je to divný a měla bych se taky asi stydět. 

 
Poslední dobou mám pocit, že času mám nějak málo (mám pocit, že mám permanentně jarně-podzimní únavu) a když nějaký ten čas mám snažím se ho strávit asi trochu jinak - trochu více oddychu. Oddych teda ve stylu cvičení a věnování se sobě samotné - natáhnout se odpoledne na gauč, pořád neumím :-(.
Myslím si, že to je důležité vyčlenit si čas a věnovat se jen sobě. Někdy mám pocit, že nedělám nic jiného, než že svůj čas a všechny síly co mám rozdávám mezi ostatní.  A víte co? taky bych chěla někdy (častěji - takhle to vypadá, že nemám nikoho ve svým okolí co mi něco dává - a nemyslím to materiálně) brát a ne jen dávat :-). Není den, kdy bych snad stokrát neslyšela "mami, já mám hlad; mami, já se nudím; mami, chci pití; řekni mamince.......... (to je oblíbená hláška manžela :-), ostatně i on rád říká: mám hlad, podáš? přineseš? .......... ) Ale myslím si, že v tomhle nejsem sama, že?

Je to v tuto dobu rok, kdy jsem se nad sebou tak trochu zamyslela. Pořád jsem jen brečela, že jsem tlustá (kdo mě zná ví, že toto je v "", protože já si na to stěžuju pořád) a sedím doma, a.........
Začalo to tím, že jsem s kamarádkou začala chodit "opět" do kurzu na hubnutí (původně jsem chtěla jen chodit cvičit, ale když jsem si pak propočítala následující měsíce, kdy bylo v rámci kurzu cvičení zdarma - nebylo nad čím přemýšlet). Schodila jsem na krásných 55 kilčo a vypracovala si "závislost na cvičení" . Vím, že chodit dvakrát týdně žádná závislost není, ale pro mě je to takový úspěch - hlavně v tom, že už to trvá právě ten rok. Krom pár výjimek, každou středu a neděli večer seberu trepky a jdu se pořádně zpotit ( a to doslova a do písmene). Vypnu, a jak Markéta při boxování či výkopech říká - představte si před sebou někoho nebo něco na co máte vztek .................... funguje to - o to víc do toho dávám :-). Prostě vypnu, vyčistím si hlavu .................. Je pravda, kolikrát návrat domů.................to člověk spadne do tvrdé reality :-) ............. bordel, neuklizené nádobí od večeře, bordel v koupelně........ nevím, jestli využívají toho, že nejsem doma - možná taky relaxujou - to je taky k zamyšlení, nebo spíš využijí jen toho, že právě není maminka doma a to prádlo u vany s přeci neuklidí, ona mamka přece buď uklidí, nebo do rána vychladne a uklidíme si to až se zítřejším prádlem. 
Je teda pravda, že co se týče oblečení, jsem taky bordelář. Jako dnes si pamatuju, jaká byla moje nejoblíbenější skrýš na oblečení (pššššt........... pod peřinou nebo pod postelej :-) )a za to jsem jich taky párkrát schytala :-). Mají po kom být............ ale myslím, že takový jsou všechny děti. (já bych k sobě do pracovny a šatny teď taky nikoho raději nevzala :-))) )

Pěkně jsem odskočila od toho co jsem měla vlastně v plánu dnes vložit :-). Ikdyž podobný příspěvek o tom jak jsem se naučila mít ráda se svými defekty....... tu mám předepsaný už dlouho, tak pak možná ještě doplním :-)

Takže tahle je pro jednu hodnou duši a ta to věnuje zas někomu jinému. 
Moc děkuji za takové šíření toho co umím. 

Příští příspěvek mám už taky v hlavě, měl by být o tom jak jsme několik dní neúnavně sušily, sušily a sušily. O tom, že proč bych pro ty malý hady něco neudělala, když chtějí mlsat něco zdravějšího než jen sušenky a čokolády......

Jo jo, mějte se při středě krásně. 
J. 

úterý 29. září 2015

Lipový květ
přijdu si jako břídil, když si uvědomím, že jsem o určitých darech přírody neměla ani potuchy nebo spíš jsem je ignorovala.
Letos jsem dostala krabičku natrhaného a usušeného lipového květu. A zrovna nyní jede u nás "PRIM". 
Dneska jsme zůstali s EM doma, je plný rýmy a kašlíku. Tak jsme se rozhodli pro dnešní den v domácích podmínkách, abychom mohli zítra (snad) šupajdit. A tak pijeme čajíček, ležíme (teda jen EM) v peřinách, koukáme na pohádky a vymalováváme omalovánky.


Já si při čajíku prohlídla knížku, kterou jsem se rozhodla si pořídit. Do knížek od Tone Finnanger jsem nezainvestovala už hodně dlouho, a tak jsem měla asi potřebu to změnit :-). Je úžasná.
Postavičky mi připomínají tak trochu pinocchia :-)
 A jak den volna navíc využít? 
Práce na počítači, obskakování maroda, trochu poklízení (toho není nikdy dost, že?) a chystám se usednout ke stroji k rozešité mikince pro Aničku. Jsem zvědavá jak dopadne. Je to zatím prvotní nápad z úpletových šatů a jestli to dopadne dobře, chystám se na lepší modýlek :-).

Mějte se moc krásně a přeji aby se vám rýma, kašel a jiné bolístky vyhýbali. J.

neděle 27. září 2015

Dnešní den byl u nás ve znamení tvoření a od všeho něco. 

Plán jsem teda moc nesplnila, ale i tak se můžu poplácat po rameni. 

K obědu jsem nám vytvořila mé oblíbené kuře na paprice. I Anička se oblizovala až za ušima a celý talíř snědla, což u ní není normální. Po obědě jsem vyrazila na zahradu - něco málo ještě pohnojit, poklidit, sestříhat přerostlý rozmarýn a z něho jsem si umotala věneček.
Našel místo v kuchyni. 
To co zbylo jsem dala do džbánu a doplnila Fairy růžičkou. Miluju růže. Nasledy jsem si koupila takovu tu pokojovou, ale od své švagrové vím, že bez problému přežije i zimu, tak jí budu muset najít nějaké hezké místečko.
 
Áňa s Márou si zatím tvořily z papíru. Mareček okoukal od Aničky tvoření draka a Anička se pokoušela o papírový bumerang. Bordel jak v tanku, znáte to. Hlavní ale je, že aspoň byli hodní. Stejně jim nezbylo nic jiného, než že si museli nadělaný bordel uklidit. 
Před chvilkou jsem se vrátila z nedělního cvíča, sprcha, pár řádků a už na mě čeká sklínka vína. 

Užijte si krásný večer a ................ není to paráda, že se zítra  nemusí vstávat do práce? 
Na zítřek jsem si naplánovala navozit nějaké to dřevo pod střechu, to až se zima zeptá. Už včera jsme si aspoň trošilinku v krbíku zatopili.
Mějte se J. 

 

sobota 26. září 2015

Juchůůůů...............
krásné nedělní ráno. Sedím tu s kávou a frgálem a prostě musím se s vámi podělit o jak to napsat..................... úspěch? radost? .
Už jsem tu několikrát psala, že každý měsíc prostě musím koupit Naši krásnou zahradu. A každý měsíc koukám na stránku, kde je fotosoutěž a říkám si takový obrázky zahrad............... (nafoukaně..... to bych tam já mohla poslat mnohem lepší...... :-) (vím samochvála smrdí............... :-) :-) , ale prostě si nemůžu pomoc, ráda si tu svoji práci pochválím................ když není po ruce nikdo jiný, kdo by vás pochválil (to se dá omluvit ne? ).
No a tak jsem asi tak před měsícem sedla a poslala jsem fotku s textem FOTOSOUTĚŽ. Odpověď mi žádná nepřišla a tak jsem si říkala, asi to nedopadlo............ 
A ejhle, ve čtvrtek jsem se večer začetla a když jsem otočila na poslední stránku.......................... no koukejte 
 Nedali mě do fotosoutěže, nýbrž do dopisu měsíce. Prý jsem vyhrála 500 korun českých - ještě jsem je teda neobdržela, ale až dorazí, víte kam ihned pojedu??????? no jasňačka že do zahradnictví.  A protentokrát nebudu mít žádné výčitky že utrácím, protože na tyhle kytičky si vydělala sama zahrada :-)).

Za chvilinku vemu do ruky kousek papíru a budu psát plán dne. Děláte to taky? Vím, že pak má člověk pocit, že to co si napíše musí taky ten den udělat - jo je to pak hoňka, a taky to někdy flinkám..... prostě, někdy se mají i plány porušovat ;-)
Ale zrovna dnes ráno jsem v takovém dobrém rozpoložení, že mám chuť si napsat i takové ty budoucí plány. Jako zarýt hnůj (ten tu ještě ani nemám), zazimovat kytičky.........umýt okna - na terasu už skoro přes tu špínu nevidím (hrůza se k tomu přiznat, co? )
Nejvíc ráda na těhle seznamech mám, když vidím jak jsou celý zaškrtaný  - a to tam v průběhu ještě připisuju a ihned škrtám to co jsem udělěla a nebylo napsané. Ruku nahoru, která to ještě takhle praktikuje :-)

A tak vám tedy přeji krásný start do (alespoň u nás) krásné slunečné neděle.

J. 

pondělí 21. září 2015

Krásný začátek týdne všem......................................................
Plodný to víkend............................ na práci, kdyby nebylo září tak řeknu na aprílové počasí, trochu odpočinku a taky trochu něčeho jiného. 

V sobotu jsme si vyrazili na návštěvu k mé nejoblíbenější a taky jediné švagrové :-). Já s EM na kolech :-) a Áňa na kolečkových bruslích. 
Domů jsme si večer vezli už něco navíc........................................ ;-) sádru nebo spíše do pátka zatím jen dlahu. Od té doby má Anička novou přezdívku: Anička zlámaná a nebo taky sádrová ručička. 

Nejdřív bylo slzavé údolí, nejvíc jsme se v ordinaci rozbrečeli, že nebude moct psát (to ji šlechtí), ale pak se to rozšiřovalo na to, že nebude moc na karate, plavání................................ 

Jsem na ní zvědavá až přijde ze školy a bude vyprávět :-)
Do pátku se musí rozhodnout, jestli tyrkysovou sádru (teda jestli je taková možná) nebo bílou, aby na ní byli vidět podpisy :-). 

Já měla jako malá zlomené obě ruce najednou (hrozně jsem poslouchala a jezdila jsem na kole po mokré trávě),  nohu jsem si zlomila na druhém schodu, pak tam byl ještě jeden zlomený malíček................... v tomhle jsem byla expert. 

 Doma se nudí, protože nic nemůže, protože je pravák - nemůže psát, tvořit (hlavně nemusí uklízet :-) to jí asi zas tak nevadí ), včera mě tahali dvě hodiny po procházce (uffff  - já se spíš viděla na tom gauči s kafčem)

Co teda asi vidím černě je oblečení. Máme samý úzký rukávy, takže natáhnout triko na dlahu natož pak na sádru je a bude docela výkon.


 

pátek 18. září 2015

Mít tak nohy v teple.................. :-)

jooooo je to tady. Po dloouhé době zas něco dělám, neeee se jen starám o zahradu a břicho mé a mé rodiny :-). 
Po večerech se snažím "uštrikovat" ponožky pro tu moji "havěť". 
Pro Aničku letos růžové a pro EM modré.

Týden utekl jako voda, fakt mám pocit, že se nestihnu otočit a z pondělka je pátek a víkend ten jakoby ani nebyl. 
Kačena v pondělí byla výborná, v břiše mi teda ležela pěkně, ale naštěstí bylo druhý den v práci co dělat a tak díky rozcvičce se zbožím, jsem nemusela mít ani tak velký výčitky.

Taky mě teď napadá, že jsem se nepochlubila s naším velkým týdenním úspěchem. 
EM se konečně naučil jezdit na kole. Na jaře jsem odmontovala kolečka a naivně si myslela, že mu jízda půjde jako po másle, ale hodně jsem se mýlila. Po pár neúspěšných pokusech jsme kolo zahodili a když jsme se někam na kratší vzdálenost vydali na kolech, honoli jsme ho aspoň na koloběžce. 
Ale o víkendu  se všechno změnilo. S brekem jsme ho vytáhli a světe div se.......................... on jel. 
Od té doby jezdí každý den na kole školky (co na tom, že to máme jen pár metrů). Jsme prostě rádi,  že ho to baví.


Tím máme inspiraci co pod stromeček..................... protože Aniččino kolo není o tolik větší než jeho, příští rok ho teda osedlá EM a Aničce donese ježíšek pod stromeček nové. 
Letos jsme se rozhodli jen pro dár dárků. S hračkama si hadi stejně nehrají, takže u Aničky to bude jistit kolo a MP4 a nějaké ty knihy a paráda na sebe a u Marečka se ještě uvidí. Uvidíme, jestli dodržím to co si slibuju každý rok, že dárky nenecháme na poslední chvíli. Je to totiž pokaždé na poslední chvíli :-((. 

Mějte se fajn, užívejte nedělního odpoledne. Já zvažuju jestli jít hnojit zahradu nebo si sednout s kafíčkem a pletením k telce :-).

páček

pondělí 14. září 2015

Stýská se mi stýská................. ;-)
Co jsem byla s dětmi převážně o prázdninách doma, zvykla jsem si na dlouhé poklidné snídaně. A to je to, co mi teď chybí. 
Většinou snídám  v práci, kávu piju z cestovního termohrnku a většinou při zakusování či bagrování v jogurtu už něco dělám na počítači. 
Takže o poklidné snídani se nedá ani mluvit. O to víc si to snažím užít o víkendech.

V týdnu jsem prubla v pořadí třetí hokus pokus s marmeládou. O první marmeládě jsem tu psala, druhá byla z mého hrozně kyselého rybízu a zbytečku angreštu a třetí podle vzoru z jiného blogu - cuketová se zázvorem a citrónem. 
Cuketu jsem musela nejdřív vyžebrat nebo spíš se mi podařilo směnit cuketu za červené řepy :-).
Chuťově? mě naprasto překvapila. Zázvor i citron je v ní skutečně výrazný a že je z cukety ani nepoznáte. Takže to je výzva pro ty, kteří mají cuket hodně a už nevědí co s ní. 

Takže v neděli proběhl můj dlouhý nedělní "brunch"


Je tu další týden a mě se diář plní úkoly, koníčky, schůzkami, co se musí udělat....... no znáte to. 
Je pondělí odpoledne a já už se těším do postele :-), ale ta se bude konat až po dnešní kačeně se zelím a knedlíkem. U nás je posvícení a já jsem si letos řekla, že si ji dám raději v restauraci :-) a tu svoji upeču až bude všude v okolí po posvíceních. Letos jsme si odepřeli i koláče, raději jsem udělala lehčí rybízový drobenkový koláč :-). 
Příště...............................
No a protože jsme se dohodli, že na kačenu se půjde až dnes, tak tedy v 17:30 sraz u plných talířů.


..................páček přepapáček ....................

úterý 8. září 2015

Ajajaj to je kossssaaaaaa.............................
Nejraději bych oblékla zimní bundu a huculáky, jsem sama? doufám, že ne. Snažím se odolávat, bojuju s tím, ale řeknu vám, že dnes v silonkových ponožkách a converskách mi moc teplo není :-). 
Zima za to asi může, že jsem se opravdu taky pustila dlouho očekávaného pletení ponožek. Tak příště to bude opravdu už s příspěvkem o něčem jiném než o jídle nebo zahradě. Dnes to ale ještě o zahradě bude. 
O víkendu jsme sklidili bazén (teda jestli se  tomu tak dá říkat - trůní si na terasee přehozený přes nábytek a čeká, až ho někdo úhledně složí do krabice) a tak je zahrada o trochu málo prázdnější. Už se na mě kouká tak trochu podzimně a to jí dává takový to zvláštní kouzlo. Mám raději zahradu letní a podzimní než tu časně jarně probouzející. 
 moje letošní dýně..... z počátku sváděli krutý boj se slimáky, potom se z boje dlouho zotavovali, ale teď................ jsou to krásky. Letos mají své místo v okrasné zahrádce mezi trvalkami, hortenziemi, růžemi a asi se jim tam líbí

 
a moje oblíbené....................... sluníčko k nim moc milosrdné nebylo, ale ..................... i tak jsou krásné
 
Minulý týden utekl jak voda a už teď se skoro těším na víkend. Nějak jsem si nestihla odpočinout. S nástupem do školy jde u nás ruku v ruce rýma a kašel, ale myslím, že nejsme asi jediní. Pokles teploty o 20 stupňů je fakt masakr. Dnes ráno, když jsem stála v šatně a brala si na sebe již desátý "outfit" jsem soptěla nad tím, že mě čeká hodně dlouhých měsíců ve stejnokroji /kalhoty, svetr, vesta/. No a jasně, že proběhla fráze - "nemám co na sebe".  Asi na čase, jet si udělat nějakou tu radost....... ;-)

Mějte se, mě dnes čeká první kroužek v letošním školním roce, rychle nějaká ta večeře, chrrrr, zítra pracovní doba od 8-17 hodin, pak cvíčo a zase chrrr, čtvrtek, pátek................... už aby byl víkend ;-)

středa 2. září 2015

Ochladilo se a já přísahám, že si fakt už nebudu stěžovat. Prázdniny skončili a teplého počasí jsme si užili opravdu až až. I já jsem začínala mít už toho teplého počasí plné zuby a to je co říct.
Na včerejšek jsme měli v plánu sklízet bazén, ale hadi v něm tak řádili, že to snad dopadne v následujících dnech (já totiž opravdu nemám ráda, dělat určité věci až moc pozdě. Takové ráchání se ve studené vodě a za chladného počasí........ to si teda nechám ráda ujít. )

Včerejší odpoledne jsem strávila popisováním a balením knížek, vyplňováním všeho možného. Anička mi hned po škole nadšeně volala:  "mami, mami budeme mít vlastivědu"  (nevím, nevím, v tomhle po mě určitě nebude :-) )
Trochu jsem přehrabala šatník nejmladšího hada a pomalu se chystám na přezkušování zimních věcí. 

Taky jsem přemýšlela o tom, že jsem už opravdu hodně, ale opravdu hodně dlouho nic netvořila. Před pár dny jsem narazila na blog http://vlnenesestry.blogspot.cz/ . Narazila jsem na něj na základě šálu - už vloni jsem se chystala na pletený šál, ale bojím se, že pro mě to bude tzv. vyšší dívčí :-). Asi se budu muset poradit s vrchní pletařkou (mojí maminkou :-) ). 
Musím přejít dětem teplé ponožtičky a začnu asi s nima. Přeci jen k podzimu takováhle činnost patří, co? je mi jasné, že tedy jen pro lidi, kteří tomu holdují a to já právě jsem ..............................
Počítač mám doslova zasekanej obsáhlou inspirací na krácení si času tímto způsobem :-).................
Třeba tyhle, ty jsou............. ty asi budu letos potřebovat :-) (inspirace je z jiného blogu).
a co plánuju už rok? 
buď něco takového teploučkého
 nebo takovouhle nádheru. V ní by s v zimě lenošilo, co?

 Tak třeba příště už vložím nějaký ten svůj nový výrobek ;-).
 



 

Oblíbené příspěvky