neděle 30. října 2016

Venku je opravdu takový ten krásný podzimní den. O tom jak se mi letošní barvy líbí jsem už psala a v tom sluníčku jsou ještě hezčí. Děti se včera vypravili ven, že budou hrabat listí, které nám pocukrovalo zahradu, ale brzy se rozčíleni vrátili domů, že jim to prý rozfoukává vítr.
 
Tenhle prodloužený víkend - na který jsem se opravdu těšila - jsem si chtěla z padesáti procent i trochu užít já - ne jenom uklízet, prát, vařit (vaření jsem toho moc opravdu nedala :-) ) a tak jsme začali taky trochu tvořit. Jak to mám nastavené já, když tvořím, nevnímám čas.....................
Jako každoročně se bude u nás konat zpívání u kostela, kde nás naše ratolestí potěší svou roztomilostí :-), já si trochu jako každý rok zaslzím, těším se na každoroční svařáčet - jestli to dopadne i letos - to se necháme všichni asi překvapit a jelikož jsem se svým týdením časem tak trochu na štíra, vrhla jsem se do tvoření již teď. 
Byla jsem letos rozhodnuta vyrábět na prodej jmenovky  na dárky - já osobně je používám každý rok, ale pořád jsem se rozhodovala mezi cca deseti adepty - a fakt jsem nevěděla které. Nakonec to vyhráli tito roztomilí sněhuláčci. Letos jsem do výroby zapojila i děti, takže lepili jak divý, nápisů se ujala Anička....... na mě zbývali srdíčka. Třpytky mám snad až za ušima, všude po podlaze a dnes se mě dokonce ptal manžel, jak to, že je má po sobě i on, když s nima nic nedělal. 
Prostě se mi třpitý celá domácnost.




 Teď už jenom tajně doufat, že se budou líbit i ostatním.

No já půjdu ještě vytvořit jablíčkovou buchtu, pak ještě na mě čeká sklidit vyprané prádlo (to jsem trochu šoupla do pozadí povinností) spáchat obýdek.........
A večer juchů cvičit. 

Mějte se krásně a užívejte krásné neděle a zítra příjemný vstup do nového týdne.

pondělí 24. října 2016

Jéééééé
dneska jsem vstávala opravdu brzy. Pojala jsem podezření, že k tomu, abych mohla aspoň nějak fungovat potřebuji poslední dobou minimálně osm hodin spánku. A řeknu vám, že to je kolikrát docela "prekérka" těch osm hodin spánku dát. Pořád je co dělat, ráno brzy vstáváme a jít ihned po vyhnání dětí do hajan taky do postele?................... co bych z toho dne měla, takže se snažím začlenit i nějakou tu siestičku před spaním třeba se sklínkou vína, čajem a jen tak blbě civět na program v televizi. 

Dneska mi bylo řečeno to, co jsem si už nějaký ten pátek říkala. Že jsem už hodně dlouho nic nenapsala. Nevěděla jsem poslední dobou ani co psát. Dny mi tak nějak letí, nevím co uteče rychleji - jestli víkend nebo všední dny. 
Zahrada se mi zbarvila do krásných podzimních oranžovo-žluto-hnědých barviček. Sem tam tu najdu ještě nějaký ten kvítek. 
Jsem překvapená sama sebou - mám zahradu už vlastně celou připravenou na zimu. Pomohla mi v tom i má oblíbená spolupracovnice - moje maminka je výborný parťák na dřinu - DĚKUJI IRU :-).
Mám zpracovaný celý kompost - celý jsem ho zpracovala do zahrádky a nyní už jen čekáme na dětmi oblíbené hrabání listí. Dub se k opadávání zatím moc nemá a tak volný čas trávíme hlavně doma v teplíčku nebo na procházce - když je možnost. 
Víte čeho jsem si letos všimla? že je snad za poslední roky nejhezčí-nejbarevnější hezký podzim. NEvím, možná vloni jsem si nevšimla, ale těch barev je letos tak nějak hodně. Je pravda, že je sleduji převážně jen při cestě domů z auta, ale i tak je to nádherné. 
Pomalu už začínám taky myslet na čas vánoční. Na nějaké to tvoření, jestli si ukradnu nějaký čas a hlavně přemýšlím, jaké bude letošní vánoční cukroví - jestli vůbec nějaké bude.
S Aničkou poslední dobou trošičku válčíme - kde se dá v nacházím v jejich šuplíkách, pod polštářem a snad všude pozlátka od sladkostí, bombonů, sušenek..... Je to holka "šikovná" a umí si jednotky krásně vypočítat, takže když mi řekne dám si ke svačině bagetku a já nejsem doma - napočítá si místo toho sladkosti. A já když pak poklady najdu - nestíhám se divit. I celé září bylo zajímavé co se týká školy. Neustálé zapomínání, dva trestné body........ jeden průšvih za druhým. Z mé poctivé, chytré holčičky se stala rebelka. 
Bylo mi řečeno, to je puberta - řekněte mi kam to spěje, když by měla puberta začínat už v deseti letech? Už nyní jsem šedivá,  a co pak za rok, dva deset? to bude na oholení a paruku :-( :-). No potěš.............. (no to byli jen mé úvahy u kterých mám oči na vrch hlavy :-) )
Ale zpět třeba k tomu cukroví.................... už jste přemýšlely jaké budete letos péct? Já už loni říkala, že letos toho moc nebude a Aničky cukrovka mě v tom tak nějak podrží. Perníčky mě neminou, takže nám to jistí jeden tvar, spočítání celkových jednotek, vydělit napsat a pak dávat na příděl. To samé s lineckým. 
Naše předvánoční tradice s kamarádkami dělání vosích hnízd taky asi vezme za své - musíme vymyslet nějaké zdravé koule nebo něco podobného :-). Ono to ani jedné z nás neuškodí......asi :-)

A to mě vede taky k jedné věci. Docela dost aktuální. Včera jsem se společně s holkama na cvičení rozhodli v to, že do vánoc zhubneme každá svá kila co chceme zhubnout. U mě to dělá tři kila. Poslední dobou jsem fak......................... a to dost "prasila" a tak se to trošku na mě podepsalo - na mě a chudáku váze, takže ta teď brečí a já s ní, když mi ukazuje 58 kilo. Fujki. 
Takže dámy, držím nám všem pěsti a chci slyšet  v neděli nějaké pozitiva :-)
Já osobně jsem fakt tak odhodlaná a pozitivně motivovaná, že jsem se dneska nadšením snad vznášela. I pidi oběd - co zbylo po manželoj mi stačilo :-)

A mám pro vás holky třeba super nápad na zdravou snídani. Mě v neděli fakt chutnala. Zdravá palačinka s arašídovým máslem, jablíčkama a semínky. Mňamka


 Mějte se nádherně a držte nám pěsti :-)

Oblíbené příspěvky