neděle 23. listopadu 2014

Betlém.................

tak už i u nás je. 
Vloni, den před štědrým dnem vzala moje mamka děti do muzea betlémů v Třebechovicích pod Orebem.
Pro děti to byl zážitek a jak znám  Aničku, bylo mi jasné, že nějaký betlém s nimi přijede i domů. 
Přijel a tak jsme se do něho letos pustili. 

Nejprve nastoupila nekonečná práce vyřezávání nespočet papírových postaviček a vyřezání polystyrenu - týhle práce se ujala babička - a už po prvních pár hodinách litovala, že vůbec nějaký betlém přivezly. A včera nastal den D kompletace. Dali jsme si na kuráž ciznazo a šly jsme  na to.

Z počátku, to vypadalo skutečně šíleně, ten nabarvený polystyren......... no hrůza. Po pár hodinách práce a hledání podle obrázku, kde která postavička, kravička, ovečka................. má stát............... to začalo vypadat i k světu, no k světu - spíš to se to začínalo podobat betlému z hlavního obrázku.

Takže tedy i u nás je už betlém. Největší radost z něho má Anička a Mareček, jim se skutečně líbí a na maminčině názoru jim moc nesejde. Je pravda, že po lahvince cinzana se i nám docela líbil :-)).
Babička zkonstatovala, že letos chtěla vzít i děti od mé sestry do muzea, ale prý si to při vyřezávání rozmyslela. Má strach, že by ji příští rok čekal další betlém :-))). 

Co bychom pro ty děti neudělali, že? 

Mějte se krásně a přeji krásný poslední předadventní týden - u nás opět nemocně :-(. Nemáte někdo nějaký tip jak na ty nemoce vyzrát? Už jsem fakt nešťastná.......................


Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky